Rekrytering på rätt sätt – rekryteringstester

I det flesta rekryteringsprocesser eller rekryteringsportaler finns ett krav på att genomföra ett antal tester – allt ifrån egenskapstester till logiska tester, beroende på vilket område eller bransch som du söker dig till.

För att kunna optimera dina chanser och göra ett gott resultat på dessa tester vill vi idag uppmärksamma ett antal steg som är viktiga för dig att förbereda dig kring/se över inför starten för dina test:

Vad ska ett test mäta?

Innan du gör ett test kan det vara bra att stämma av vilket syfte ett test har. Är det med syfte att mäta din logik, din personlighet eller din service-nivå? Stäm av och förbered dig på eventuella frågor som kan komma. Du kan även googla och testa några kostnadsfria tester för att praktiskt förbereda dig!

Hur ska du placera dig?

Likt alla andra prov och tester kräver även rekryteringstester att du befinner dig i rätt miljö för att kunna leverera och fokusera på bästa vis! Har du rätt förutsättningar för att kunna skapa dig en god arbetsmiljö eller behöver du tänka om i ditt val av plats? Observera att miljön hemma kan behöva bytas ut mot en miljö hos en vän, på ett bibliotek eller lugnt fik – för att inte distraheras av andra hemmaaktiviteter

Har du läst instruktionerna noga?

I samband med ett test brukar det skickas information i förväg till den som ska ta testet. Denna är rekommenderad att i lugn och ro gå igenom en dag eller två innan du planerat för att göra ditt test. Passa på att stämma av frågor rörande fråge- eller uppgiftstid, konstruktion av testet, möjligheter till att backa i testet samt längden av det.

Vilken är testets påverkan på rekryteringen?

I samband med att ett test görs är det av värde att stämma av vem som kommer ta del av testet, alternativt hur stor påverkan detta har på rekryteringsprocessen; är testet ett komplement eller är det ett steg i gallringen av kandidater inför kommande intervjuer eller vidare dialog? Stäm av med ansvarig rekryterare för att vara beredd på hur du ska ställa in dig på eventuell återkoppling – från ditt håll alternativt rekryterarens.

Dela inlägget:

Sök bland tips & nyheter:

Våra senaste inlägg:

Etiketter:

Den här sidan använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta på vår webbplats ger du ditt medgivande. Läs mer om cookies och ta del av vår integritetspolicy.

Mindful betyder, fritt översatt, uppmärksam, medveten, närvarande. Att göra något ”in a Mindful way” betyder för oss att utföra vårt arbete med själ och hjärta och ge Dig det lilla extra.