Livshjulet

Vad fungerar bra och vad skaver i ditt liv?

Livshjulet är som ett verktyg som kan användas som en visuell bild för att analysera ens nuläge, hitta struktur och få en helhetsbild över sitt liv.
Nedan finner du steg för steg hur du kan skapa ditt livshjul och få lite bättre koll på ditt liv.

1.Dela upp ditt livshjul i flera ”tårtbitar”. (Se bild ovan)


Dessa ”tårtbitar” representerar en viktig del av ditt liv.
Till exempel: arbete/karriär, familj, hälsa, vänner, ekonomi, kärlek, personlig utveckling, nöje/fritid, fysisk omgivning.

2. Hur ser varje ”tårtbit” ut idag?


Färglägg från navet och utåt hur nöjd du är med varje bit idag. Desto längre ut mott den yttre kanten du färglägger – desto nöjdare är du med den biten.

3. Vad är ditt önskvärda läge?


Gå igenom alla de ”tårtbitar” du har i ditt livshjul och skriv två till tre exempel på det önskvärda läget för varje bit. Till exempel ” arbete”.
Hur ser ditt arbete ut när den är fylld till din önskan?

4.Vilken ”tårtbit” är viktigast för dig att lägga fokus på?


Se över helheten av ditt livshjul. Är det balanserat och runt? Finns det några bitar som är i obalans och vad är det som påverkar?

5.Gör en handlingsplan.


Gör en plan för hur du ska nå ditt önskvärda läge. Lista ner vanor, mål och handlingar. Sedan bryter du ner målen till mindre steg och gör målet tidsbundet.

Tips! Gör livshjulet med jämna mellanrum, det är viktigt att lyssna på sig själv!

För mer tips besök vår Instagram: https://www.instagram.com/mindful_ab/
Coachning på Mindful: https://www.mindful.se/coachning/

Dela inlägget:

Sök bland tips & nyheter:

Våra senaste inlägg:

Etiketter:

Den här sidan använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta på vår webbplats ger du ditt medgivande. Läs mer om cookies och ta del av vår integritetspolicy.

Mindful betyder, fritt översatt, uppmärksam, medveten, närvarande. Att göra något ”in a Mindful way” betyder för oss att utföra vårt arbete med själ och hjärta och ge Dig det lilla extra.