Anmälan till Komvux via hemkommun

Hur ansöker jag till Komvux och vad behöver jag tänka på?

På Mindful kan du både bekosta din privata utbildning eller kurs, men också ansöka till våra utbildningar och kurser kostnadsfritt via din hemkommun.

Följ stegen nedan för att ansöka:

1. Innan:


Innan du börjar studera på komvux kan det vara bra att du gör upp en plan för dina studier, vare sig det gäller en enstaka kurs eller en utbildning.

Är du osäker på vad du ska eller vill studera? Detta kan du få hjälp med av en studie- och yrkesvägledare i din hemkommun.

(OBS! Vid uppstartade studier hos oss på Mindful har du tillgång till studie- och yrkesvägledaren direkt på skolan).

2. Ansökan:

  • För att ansöka via din hemkommun behöver du först och främst ta reda på om Mindful finns som godkänd skola i din hemkommun (lista på våra kommuner finns nedan).

Finns vi som godkänd skola:

  • Besök hemsidan för hemkommunens vuxenutbildningar och skapa en inloggning för att sedan kunna göra en ansökan.

Finns vi inte som godkänd skola:

  • Kontakta din hemkommun och fråga om du får göra en utomstående ansökan.
  • När du har fått ett skriftligt godkännande från din hemkommun, ansöker du via Upplands Bro kommuns hemsida för utbildningar eller via Växjö kommuns hemsida för kurser. Länk till deras hemsida finner du nedan.

  • Ansökan till vuxenutbildningar och kurser görs via e-tjänster på kommunens hemsida.
  • Du loggar in på e-tjänsten via Bank-ID eller via ett användarkonto. Om det är första gången du ansöker till en utbildning eller kurs skapar du först ett nytt konto på ansökningswebben innan du loggar in.
  • Skicka in din ansökan så tidigt som möjligt, då har du mera tid till att komplettera din ansökan om det skulle behövas. Om komplettering krävs kommer du få information skickad till dig om det.

PS. Det är viktigt att lägga till en god anledning i din ansökan till varför du söker till din önskade utbildning eller kurs. Anledningen kan vara risk för arbetslöshet, risk för/pågående arbetsskada som kräver byte av yrke, ökande av ditt meritvärde till vidare studier, komplettering för att slutföra gymnasial examen eller att ditt yrke rekommenderar kompetenshöjning för långsiktiga arbetsmöjligheter.

Kontakta oss på Mindfuls växel eller på utbildning@mindful.se för att boka tid för hjälp med ansökan.

Kommuner Mindful har avtal med:

3. Återkoppling:

Antagningsbesked kommer senast två veckor innan kursstart från oss på Mindful.

Visar det sig att du inte är behörig eller att kursstarten blivit inställd kommer du få besked om detta från skolan. Vidare information och status på din ansökningsprocess hittar du på ansökningswebben, när du loggar in på ”Mina sidor”.

Alla ansökningar prioriteras utifrån specifika kriterier på kommunen. Sökande som har tidigare kort utbildning prioriteras. Sedan prioriteras sökande som kan intyga att de är i risk för arbetslöshet, står utan gymnasial examen, behöver höja sitt meritvärde, redan är arbetssökande eller för att din arbetsplats kräver kompetenshöjning för att kunna få fortsatt/fast anställning.

Läs mer om våra utbildningar och kurser: https://www.mindful.se/utbildningar/

För mer tips besök vår Instagram: https://www.instagram.com/mindful_ab/

Dela inlägget:

Sök bland tips & nyheter:

Våra senaste inlägg:

Etiketter:

Den här sidan använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta på vår webbplats ger du ditt medgivande. Läs mer om cookies och ta del av vår integritetspolicy.

Mindful betyder, fritt översatt, uppmärksam, medveten, närvarande. Att göra något ”in a Mindful way” betyder för oss att utföra vårt arbete med själ och hjärta och ge Dig det lilla extra.