Rekrytering på rätt sätt – uppföljning

Slutar du att följa din rekryteringsprocess efter att du skickat in din ansökan via en rekryteringsportal? Då är denna del i vår serie rätt för dig!

En rekryteringsprocess behöver inte sluta efter att du registrerat färdigt dina handlingar, tvärtom har den bara börjat…

I denna del av serien kommer vi tillsammans att titta på vilka flera aktiviteter du kan koppla in för att upprätthålla dina ansökningar, därtill skapa dig en god struktur för uppföljning – en möjlighet till att skapa dig långvariga relationer och vidare möjligheter hos specifika rekryteringskanaler eller rekryterare!

Aktivitet 1: Kontaktuppgifter till ansvarig rekryterare

Finner du i en ansökan kontaktuppgifter till ansvarig rekryterare för en specifik tjänst? Toppen! Passa på att notera dessa för att planera för en kort återkoppling på mail eller telefon.

En återkoppling via mail eller telefon kan handla om att önskad bekräftelse rörande din ansökan, vidare frågor rörande tjänsten eller processen, men även en presentation av varför just du kan vara den rätta kandidaten att gå vidare med. Pröva dig fram och se vilka av dessa tillvägagångssätt kan gynna dig i dina rekryteringsprocesser.

Aktivitet 2: LinkedIn

Finner du rekryteringsfirman, det utannonserade företaget eller till och med den ansvariga rekryteraren på LinkedIn? Se över om du hittar dessa i en sökning och följ/lägg till. Ägna några minuter i veckan åt att aktivt uppdatera dig om dessa, därtill integrera med dem via inlägg, meddelanden eller delningar/diskussion. På så vis arbetar du upp en god kommunikation och därtill visar på engagemang.

Aktivitet 3: Spontanansökningar

Har du fattat intresse för eller kommit i kontakt med någon rekryterare eller rekryteringsföretag som riktar sig mot arbetsgivare av ditt gebit? Passa på att skicka en spontanansökan till denna, med en presentation och beskrivning av din relevans som kandidat. Se över din kommunikation och förbered dig för att muntligt och skriftligt kunna bemöta rekryterare och rekryteringsföretag spontant!

Aktivitet 4: Feedback

Att ej komma vidare i en rekryteringsprocess behöver inte betyda att du förlorat din chans till att bli vidare intressant för andra aktuella tjänster – tvärtom! Du har redan etablerat dig en profil och kommer då kunna stärka denna i vidare ansökningar. För att möjliggöra att du visar på utveckling och progression i kommande ansökningar är det av största vikt att du arbetar med att aktivt be och ställa frågor rörande feedback. Hur ser det ut med dian handlingar? Vad kan vara viktigt att lyfta vid nästa tillfälle? Finns det rekommendationer om vidare tjänster som du kan vara aktuell för?

Vilka aktiviteter kommer du att ägna dig åt i din uppföljning?

Dela inlägget:

Sök bland tips & nyheter:

Våra senaste inlägg:

Etiketter:

Den här sidan använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta på vår webbplats ger du ditt medgivande. Läs mer om cookies och ta del av vår integritetspolicy.

Mindful betyder, fritt översatt, uppmärksam, medveten, närvarande. Att göra något ”in a Mindful way” betyder för oss att utföra vårt arbete med själ och hjärta och ge Dig det lilla extra.