Rekrytering på rätt sätt – sammanfattning

Så har vi kommit till vår sista och avslutande del i vår serie om arbete med rekryteringsprocesser via rekryteringssidor, därtill i kontakt med aktiva rekryterare.

Vi kommer idag att i en avslutande sammanfattning ta med vidare punkter som är viktiga att tänka på, eventuellt komplettera med i detta arbete:

– Optimera med sökord –

Vissa rekryteringssidor matchar profil – rekryterare – företag med sökordsoptimering. Detta betyder att vissa system som rekryterare arbetar med på sina respektive hemsidor känner av vissa av dina ledande ord i din profil eller dina uppladdade handlingar. Tänk därför noggrant i användandet av dina ord och beskrivningar: vilka är optimala för de tjänster och roller som du söker? Hur beskrivs dessa i nutid? Få med dem och stärk sökoptimeringen mot din profil!

– Videopresentation –

En bild säger mer än tusen ord – vad kan då en video ge för effekt?

Många rekryteringssidor har öppnat upp för kandidater att ladda upp hälsnings- och presentationsvideos på sig själva. Nyttja denna möjlighet och lägg tid på att skapa denna! Skapa dig en god bakgrundsmiljö och träna in en pitch/presentation på ca 30 – 60 sekunder. Fördelen med en sådan video – att du i samband med utskick av dina handlingar i annat ar betssökande kan använda dig av denna!

– Kvalitativt arbete –

Vi vill ännu en gång flagga kring fördelarna med att arbeta kvalitativt när det kommer till rekrytering via rekryterare och deras hemsidor. Fokusera på att lägga ner kvalitativt arbete på 3 -4 rekryteringshemsidor. Utgå ifrån de punkter som vi gått igenom och utvecklat i denna serie. Upplever du att d ej ”får napp” hos valda rekryterare och deras plattform? – Ta tips från ditt nätverk på rekryteringssidor

– Öppna hus/digitala mässor/digitala nätverk –

Passa på att hålla dig uppdaterar om eventuella digitala aktiviteter hos respektive rekryterare och/eller rekryteringsföretag. Står det inget på hemsida eller andra kanaler om sådana aktiviteter? Testa att höra av dig till ett rekryteringsföretag eller rekryterare och se om aktiviteter är möjliga att delta i. vem vet, kanske väcker du idéer och ett vidare intresse för din profil och din kreativitet!

Dela inlägget:

Sök bland tips & nyheter:

Våra senaste inlägg:

Etiketter:

Den här sidan använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta på vår webbplats ger du ditt medgivande. Läs mer om cookies och ta del av vår integritetspolicy.

Mindful betyder, fritt översatt, uppmärksam, medveten, närvarande. Att göra något ”in a Mindful way” betyder för oss att utföra vårt arbete med själ och hjärta och ge Dig det lilla extra.