Presentationsverktyg – del 3

Visste du att mer än hälften av det du förmedlar grundar sig i ditt kroppsspråk?
Det beror på att vårt kroppsspråk förstärker det som vi med tal berättar.

För att kunna förmedla våra passioner och visioner till andra, därtill förmedla de på ett tydligt och motiverande vis, kräver det att kroppen, dess rörelse och uttryck är med oss i det som vi talar eller framför.

Vi fortsätter och avslutar denna vecka med att arbeta med ett antal retoriska finesser, som kan stötta oss i att skapa en trygg och pålitlig presentation eller pitch.

Min Hållning:

Hur ser din hållning ut? Är du stolt över det du talar om och framför?
  • Förstärk detta med att ha en öppen och välkomnande hållning, utan korsade armar eller ben. Se även till att stå ordentligt jordad med dina fötter. Det visar på kraft och självkänsla i det du önskar att förmedla.

Mina Händer:

Vart placerar eller har du dina händer? Arbetar du med att använda dem till din fördel?
  • Använd händerna som ett förstärkande verktyg i det du önskar att förmedla. Hitta dina enkla gester som stärker och förtydligar det du önskar att berätta.
    Göm inte händerna i fickor eller bakom kroppen, involvera dem i ditt tal.

Mina Ben:

Hur känner du dig i benen när du talar? Står du stabilt och säkert?
  • Dina ben är din stomme som håller upp dig och kroppen när du talar. Att ha en stark och tydlig position ger intryck av en säker och motiverande talare.
    Se upp för korsade ben och försök att hitta en stabil balans på båda fötterna.

Mitt Ansikte:

Ansiktet är från var vårt tal kommer, vilket gör det viktigt att det vi talar om syns i ögon och leende.
  • Öva på att våga se dina åhörare i ögonen, lyssna till dina ord och låt ansiktsuttryck spela med i det du säger. Talar du om något allvarligt eller roligt – se till att ge orden rätt känsla med ögon och leende.

Avslutningsvis vill vi önska en trevlig helg och lycka till med din kommande presentation!

Dela inlägget:

Sök bland tips & nyheter:

Våra senaste inlägg:

Etiketter:

Den här sidan använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta på vår webbplats ger du ditt medgivande. Läs mer om cookies och ta del av vår integritetspolicy.

Mindful betyder, fritt översatt, uppmärksam, medveten, närvarande. Att göra något ”in a Mindful way” betyder för oss att utföra vårt arbete med själ och hjärta och ge Dig det lilla extra.