• Mindful

Rekrytering del 1 – fokus på kvalitet!


I samband med tillväxt av rekrytering och olika sidor har det blivit desto mer viktigt att nu uppdatera samt hålla en god kontroll på de rekryteringplattformar man väljer att fokusera sig på – kvalitet före kvantitet är att önska, både för rekryterarna men även för

Dagens rekryterings-värld erbjuder allt från övergripande rekryteringsföretag till nischade rekryteringssidor, som riktar sig mot specifika tjänster och roller. Hur ska du arbeta kvalitativt med aktuella rekryteringssidor för dig?


1) Städa/avregistrera icke aktiva rekryteringssidor. Se lättast över detta genom att se över din mail – hit får du oftast uppdateringar från de rekryteringssidor som ej matchar din profil.

2) Kartlägg rätt rekryteringssidor för dig. Viktigt är att kartlägga vilka rekryteringssidor som kan gynna dig i ditt sökande av nya möjligheter och som passar in på din profil. Ska du hålla dig till nischade sidor.

3) Uppdatera rekryteringsprofiler noggrant! Ta dig tiden till att arbeta igenom de profiler du vill arbeta med noggrant

4) Fokus på färre. Arbeta med ett lågt antal rekryteringssidor för att arbeta upp en god bas men därtill goda rutiner för hur du loggar in och uppdaterar dessa.

Har du koll på ovanstående punkter?

Starta med dessa delar för att säkerställa en motiverad och väl utarbetad start med rekryteringsarbetet.

19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla