• Mindful

Preparera Mera del 2 – referenser och nätverk



Trots sommar och lediga dagar för många är det en värdefull tid för att preparera med referenser, viktiga kontakter samt nätverk som du upplever kommer att vara aktuellt för dig under kommande höst. Det möjliggör att du ger dig chansen till en god start i samband med ditt sökande efter nya uppdrag och arbetsmöjligheter: du förbereder din ”back-up” som kan styrka dina kompetenser men även vägleda dig till nya möjligheter och uppdrag!

Hur?

För att lyckas med denna preparering behöver du se över och arbeta fram svar på följande viktiga frågor:

  • Vilka personer är viktiga att få feedback från gällande din rådande profil, dina handlingar och dina önskade sökningar? Hur ska du återkoppla till dessa under hösten för att få en god dialog och utbyte av kunskaper?

TIPS! Försök att prioritera avstämning med dessa per mail, se över om möjlighet att stämma av via digitala medier eller möjligtvis ta en promenad eller möte på avstånd.

  • Vilka personer kan du känna dig trygg med som dina referenser? Är dessa uppdaterade om din profil och är de medvetna om de områden som du söker dig inom?

TIPS! Förbered och bekräfta gärna för dina referenser att du inför en eventuell kommande referenstagning kommer informera om tjänsten samt företag som kommer att kontakta dem.

  • Vilka nätverksgrupper eller nätverksmöjligheter önskar du att delta i under hösten? Vilka finns det och hur ser formen ut för dessa?

TIPS! Kika med ditt nätverk och dina kontakter vilka nätverk som de kan rekommendera! Stäm av om det finns en möjlighet att närvara vid ett eller två tillfällen för att se om detta är något för dig och din nuvarande process.

Kom ihåg!

Att förbereda dessa ovanstående delar ger dig möjlighet att kunna fokusera helhjärtat på att efter din praktiska planering skapa goda relationer och möjligheter utifrån ovanstående kontakter samt nätverk.

15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla