• Mindful

Preparera Mera, del 1: att återvinna möjligheterI vår första del av denna serie kommer vi att starta med den grundläggande delen för god preparering inför hösten: att återvinna verksamhetskontakter, tidigare sökta arbeten samt tidigare möjligheter.

Varför?

Genom att titta tillbaka på dina tidigare sökta uppdrag, jobb och möjligheter har du möjlighet att ge nya och spännande platser en ny chans – och detta med ett försprång! Du kan lättare ta dig in i processen, med rätt kontaktuppgifter och tidigare dialog på mail eller telefon.

Testa ett samtal eller ett mail och se vart dina tidigare möjligheter ligger i tiden i dagsläget.

Hur?

* Stäm av tidigare sökningar i dina listor samt på din mail. Strukturera upp dessa och ta fram dem som känns fortsatt spännande att fortsätta ett förarbete med.

* Se över kontaktuppgifter: är det fortsatt samma kontaktuppgifter som är aktuella? Och om inte, vem finns det vidare som är viktig att komplettera med?

* Uppdatera dig: följ på sociala medier, LinkedIn, nyhetsbrev och vidare som kan komma att stärka din kunskap om företag eller personer.


När?

Som nämnt är detta ett viktigt förarbete för att skapa dig en planering och därtill realisering kring hur du ska lägga upp ditt sökande under hösten. Att uppdatera och plocka ur de möjligheter som fortsatt intresserar från dina tidigare möjligheter ger dig ett försprång i att testa nya metoder för kontaktskapande och dialog.

Passa på att starta med din research omgående – därtill kan du även passa på att konstruera en sommarhälsning som skickas till de intressenter/företag du önskar fokusera på till hösten.

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla