• Mindful

Första mötet – förberedelsen

På vilket sätt kan vi förbereda oss för ett första möte och hur kan vi underlätta för oss vid eventuell nervositet?

Att arbeta med en motiverande förberedelse av dig och presentationen om vem du är är en viktig nyckel för att motivera och skapa dig goda förutsättningar inför ett nytt nätverk, en ny arbetsgivare eller en eventuell samarbetspartner.


Mindful vill idag tipsa om ”SCAN”-metoden – en uppgift om fyra korta frågor med vilka du kan förbereda dig för eventuellt möte och hur du kan komma att hantera det för att skapa ett gott första intryck!

S – ocialt: vem eller vilka möter jag?

(Att förbereda sig för vilka du eventuellt kan komma att möta ökar dina chanser till en lugn och motiverad attityd till situationen. Med hjälp av en enkel översikt är du redo för dina möjligheter och därtill eventuella överraskningar)


C – v: vad kan du om de/den/det du möter?

(Stäm kort av bakgrund och historia för dem eller det som du kan komma att möta. Kanske finner du gemensamma nämnare som kan komma att vara värdefulla för vidare dialog? Du ger därtill förutsättningar för mer närvaro, då du är påläst och motiverad att höra/veta mer!)


A – genda: varför är de du möter på plats med dig?

(Att stämma av vad personers eventuella agenda kan komma att vara är en möjlighet för dig att skapa relevans och fokus i dina diskussioner. Är du på ett föreläsning, ett förutsättningslöst möte eller kanske en intervju – agendan för vidare deltagande är olika i olika situationer och behöver uppmärksammas samt bemötas)


N – ytt: vad kan komma att vara nytt för dig i mötet?

(Att besöka en ny plats eller mötas av många nya intryck kan i stunden vara överväldigande och därtill påverka din representation av dig själv – både i positiv och negativ mening. Stäm gärna av med dig själv vad som kan komma att bli en ny upplevelse eller ny information som kan möta dig).


 Lycka till med ditt kommande första möte!

32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla