Vikten av det Visuella

februari 13, 2019
Natalie Moradi

Visuellt

 

Visste du att 90% av den information som hjärnan bevarar och kommer ihåg är visuell?

Det du vill förmedla och berätta på din sida är kärnan i ditt budskap och kommer alltid att förbli så. Däremot spelar även bilder, videos och annan visuell grafik en viktig roll i dit arbete med dina sociala medier.

 

Bilder, videos och annan visuell grafik en viktig roll i dit arbete med dina sociala medier.

 

Idag ska vi titta närmare på hur du kan optimera och skapa ett vidare intresse för dig och ditt budskap, din produkt eller ditt varumärke med hjälp av förbättrad visuellt utseende – något som även kommer att utveckla dig och dina kompetenser i visuell marknadsföring!

 

Text:

Text och skrift som du vill dela med dig av, korta informationer eller händelser, går att presentera på ett snyggt och visuellt vis. Testa någon av följande kostnadsfria appar för att tillverka dina egna mallar:

- Text2Pic – ger dig möjlighet till att skaffa din egen bakgrund med din egen stil, olika teckensnitt och storlekar. Bakgrundsbilder kan även installeras

- Vanillapen – olika modeller och ikoner som ger dig möjlighet att skapa din alldeles egen textbakgrund. Du kan även spara dina favoriter och sedan återanvända!

 

Bild:

Ge dina bilder en ”clean look” genom att hitta din ram, ditt filter eller dina verktyg. Att ha ett genomgående utseende för dina bilder kommer att bidra till ett snyggt helhetsintryck och spegla din specifika stil. Lätt att komma ihåg och rolig att dela med sig av:

- VSCO – om du önskar en gammaldags stil på dina bilder är detta appen för dina bilder.

- Snapseed – gör redigering i mobilen enkelt. Appen ger möjlighet till att även lägga till text eller logga på dina bilder.

-

Rörlig bild/rörliga inslag:

Finns det något eller några inlägg som du vill uppmärksamma lite extra? skapa lite annat liv och lekfullhet i dina inlägg med hjälp av rörliga inslag:

- Enlight Pixaloop – ge liv åt dina bilder med rörelse i önskade delar eller led!

- Magisto Editor Maker – med några enkla knapptryck kan du skapa dina egna vidoes med ditt budskap, in och testa!

- Chant – Social Video Marketing – jobba med att skapa enkla videos för dina speciella tillfällen.

 

Lycka till med ditt visuella arbete!