Spontanansökningar – Ditt erbjudande

oktober 21, 2019
Natalie Moradi

 

73515738_423738758329027_5432067455348375552_n

Vid spontanansökningar är det viktigt att veta vad du kan erbjuda en arbetsgivare och hur du kan komma att utmärka dig med dina kompetenser och egenskaper – vilket är ditt erbjudande?

 

Checka av följande för att komma fram till vilket ”värdepaket” du har att erbjuda:

 

- Vad kan jag?

Vilka specifika superkrafter och kompetenser har jag? Finns det något/några program, system eller verktyg som jag är en fena på? Stäm av och se hur du kan presentera detta på ett kreativt och tydligt vis – kanske finns det något provexempel eller vidare som du kan dela?

- Vilka erfarenheter har jag?

Vilka situationer är jag van vid att hantera och hur har jag utvecklats med dem? Vem kan styrka dessa exempel åt mig i form av referenser samt rekommendationer skriftligt och muntligt? Ta vara på dina upplevelser på arbetsplatser och i uppdrag – de skapar den du är i din roll!

- Hur jobbar jag?

Hur jobbar du i olika miljöer och förutsättningar? På vilka sätt är du van att hantera grupper och/ eller personer? Är du ledande som person eller en som gärna tar instruktioner utifrån vilka du jobbar?

- Mina tre starka sidor?

Det kan vara bra att kunna presentera dig med tre starka slagord – vilka är dina tre ord som beskriver dig i din roll eller den rollen du vill ta dig an.

 

PS! Svårt att veta hur och vad du ska fokusera på i ovanstående frågor?

- Bjud in till workshop med några i ditt nätverk och ge varandra feedback – kreativt och utvecklande för sig och även andra!