Presentation – Min Profil

februari 25, 2019
Natalie Moradi

 

52905268_813599115648297_1437327345525456896_n

 

Att presentera sig – oavsett om det handlar om en första presentation till en potientiell arbetsgivare, en presentation för nytt nätverk eller nya kollegor gäller det att känna sig trygg och säker i det man önskar att säga och/eller framföra.

 

Denna vecka kommer vi ägna åt presentation, olika metoder och tips samt presentationsverktyg att ta till med om motivationen, inspirationen eller modet till att presentera inte är med oss!

 

Vi startar veckan med att stämma av grunderna i vad vi bör tänka på när vi presenterar oss och vår egen profil i olika sammanhang. Med hjälp av dessa punkter kan du lättare arbeta med att pitcha dig och din profil till intressenter!

 

Varför en tydlig profil?

Att ha en trygg och bekant med dig själv, dina kompetenser och kunskaper gynnar dig genom att:

- Du blir trygg i vem du är och vad du kan

- Du känner dig säker i det du berättar

- Du kan tilltala dina åhörare med gemensamma nämnare

- Du skapar en öppenhet

 

Hur skapar jag en tydlig profil

Viktigt att arbeta med för att skapa din tydliga profil är:

- Vad har jag att erbjuda mina åhörare?

- Vad motiverar mig inför mötet? Varför vill jag berätta om mig och mina kompetenser?

- Vilka är viktiga egenskaper och drivkrafter jag vill dela med mig av?

- Vad är mitt budskap till de som lyssnar?

- Vad vill jag uppnå med min presentation?

 

Vad är dina bästa tips inför en personlig presentation?