Praktikplats – viktiga delar att hålla reda på inför din start

december 13, 2019
Natalie Moradi

79312022_433573297584270_6099362754462744576_n

Vad är viktigt att känna till om din praktik? Nedan hittar Katharinas enkla guide med viktiga delar att känna till inför din start. Dina och praktikplatsens skyldigheter samt rättigheter är viktiga att följa för att ni alla ska trivas och samarbeta väl med varandra.

 

Syftet…

…men en praktik är att lära och inte utföra extra arbete eller avbelasta en arbetsgivare. En arbetsplats som tar sig an en praktikant behöver erbjuda en handledare som ska guida och vara tillgänglig för hjälp, även kunna erbjuda upplärning i delar som är nya för dig som praktikant. I en praktikplats ska du inte behöva ersätta regular personal och deras jobb – du är där för att utvecklas!

Längden…

…på en praktik är viktig att känna till. Visst kan en praktik vara längre beroende på arbetsuppgifter som ska läras upp, men det är något som vi behöver en dialog med ansvarig för praktikplats innan start och skrivande av praktikpapper.

Enkla riktlinjer att hålla sig till är:

• Max 6 månader för en vuxen person i praktik

• Max 3 månader för en ungdom i praktik

• Heltid eller deltid (även timmar) är tillåtet

• Tid för praktik är mellan 8 – 17 (inga andra tider är godkända), därtill måste en timmes lunch vara standarden för arbetsdagen.

Platsen…

…för din praktikplats är viktig att hålla reda på. Det är viktigt att arbetsplatsen har en handledare som kan hjälpa dig med dina nya arbetssysslor och aktiviteter, därtill ha tid för dina frågor och funderingar. Därtill är det viktigt att det är en arbetsplats som lär dig något nytt, inom ett område som du önskar att utvecklas inom!

Att stämma av följande inför ditt val av praktikplats är viktigt att ta reda på:

 

• Vilka arbetsuppgifter önskar du arbeta med och vart

• Vilka värderingar är viktiga för dig på praktikplatsen?

• Har arbetsplatsen erfarenhet av praktikant sedan förut?

• Hur ser handledningen på praktiken ut?

 

Sist men inte minst:

Praktik betyder att lära och inte att utföra – detta är en viktig skillnad. Sutveckla nya kompetenser, inte ersätta annan eventuell utebliven arbetsinsats.