LinkedIn – vecka på Mindful

februari 04, 2019
Natalie Moradi

 

linkedin- week

 

Denna vecka vill vi skapa ett fokus kring LinkedIn, dess fördelar och hur just du kan jobba med att göra det till en tillgänglig och rolig plattform för dig och andra!

 

När senast uppdaterade du och såg över din Linkedin-profil, dina kontakter och din aktivitet på plattformen?

 

Här kommer våra tips på hur du enkelt fräschar upp din LinkedIn: 

1. Din profil – är allt uppdaterat? Har du dina senaste livserfarenheter, uppdrag och eventuella kurser uppdaterade? Glöm inte att även projekt och samarbeten som du gör på egen hand kan ha en betydelse för din profil – det ger färg och djupare insikt om dig och din kompetens.

2. Kontakter och grupper – har du uppdaterat din kontaktlista och dina gillade grupper och personer? Se till att alla uppdatera och få med alla som du mött och bekantat dig med sedan sist du uppdaterade din LinkedIn. TIPS! Passa på att ta upp kontakt med personer som arbetar och ägnar sig åt intressanta projekt, som du önskar att ha i din bekantskapskrets.

3. Kompetenser – har du uppdaterat dina kompetenser och fått dem bekräftade av dina vänner på LinkedIn? Om inte, in och skicka några meddelanden och be om goda och ärliga referenser och godkännanden av de kompetenser som du anser att du besitter. Passa på att fråga om dina kontakter anser att du missat någon kompetens som de önskar fylla i och därtill bekräfta.

4. Din aktivitet – Vilken är din senaste aktivitet och hur ofta visar du på aktivitet? Aktivitet mäts och dokumenteras i artiklar, inlägg och uppdateringar som du gillar, kommenterar eller delar. Passa på att uppdatera dig själv och din aktivitet.

 

 

TIPS! Lägg några minuter varje måndag på att göra följande steg på din LinkedIn – på så sätt kommer du alltid vara väl uppdaterad och skapa dig nya digitala möjligheter!