Mina superkrafter – del 2: Min Historia och Mina Uppnådda Mål

maj 16, 2019
Natalie Moradi

minresa

I torsdagens inlägg och med fortsatt arbete inom temat för våra superkrafter kommer här nästa del med två vidare krafter som vi vill lyfta och arbeta med: Min Historia & Mina Uppnådda Mål.

 

Att vara medveten om vad och hur du vill berätta din historia och bakgrund är en styrka som både gynnar dig och din inre motivation, samtidigt som den stärker dig i presentation och sammanfattning till andra intressenter, arbetsgivare och möjliga samarbetspartners.

 

Din historia och det du vill fokusera på samt framhäva med dig kan tydligt sammanfattas i följande frågor:

- Hur berättar jag min historia?

- Speglar den mig i det jag gör?

- Förstår jag själv dess betydelse för min profil och resa?

- Är jag tydlig utåt med dess betydelse?

 

Att därtill reflektera kring och tydliggöra sina tidigare mål är även det en viktig del; du stärker och etablerar dina vinster och lärdomar, du motiverar och skapar förtroende för din profil, du skapar även en god plattform för dig själv att ta dig vidare från.

 

Att tydliggöra och formulera sina mål går att göra med hjälp av följande frågor:

- Vilka mål har du uppnått?

- Hur kändes det att uppnå dessa?

- Vad har det gett dig och lärt dig?

 

Att hitta utrymme för att sammanfatta och tydliggöra din historia och dina uppnådda mål kommer att bidra till en tydlig och uppmärksam helhet kring vad, vem och vilka du vill söka dig till, med vilka du kan utföra ett gott samarbete samt vilka krav och önskemål du har inför dina kommande aktiviteter och åtaganden.

 

Vem riktar sig din historia och dina mål till? Vilken dialog vill du vara en del av?