En gemensam Jobb-Hobby

januari 25, 2019
Natalie Moradi

jobb-hobby

Vad gör ni på din arbetsplats för att lära känna varandra, skapa bättre samarbete men framförallt skapa en rolig och glad stämning på jobbet?

Att ägna sig åt en gemensam aktivitet ger dig och dina kollegor en möjlighet till att skapa er den stämning och miljö på er arbetsplats som ni gemensamt önskar!

 

Vi på Mindful vill denna fredag slå ett slag för att hitta en gemensam jobb-hobby – en enkel och rolig aktivitet som ger er den där extra kicken i ert vardagliga arbete. En gemensam jobb-hobby kräver inga extra utgifter eller överdriven planering.

 

Enkelt är roligt, och här kommer våra tips:

 

- Kontorsmiljö efter tema: hitta på olika teman för var eller varannan månad och ordna därefter med ert gemensamma kontor. Kanske dekorerar ni efter årstider eller specifika aktualiteter inom ert arbetsområde?

- Rörelse tillsammans: att starta upp dagen, starta upp lunchen eller avsluta arbetsdagen med en gemensam fysisk aktivitet kan vara ett roligt sätt att tillsammans utvecklas och arbeta mot bättre hälsa. Bestäm en tid i veckan där ni tillsammans tar er an en promenad, ett pass eller en fysisk aktivitet i er smak.

- Game – afternoon: be någon att I varje vecka ta med ett roligt sällskapsspel av eget tycke och ta tid från lunchen, från pausen eller dylikt till att spela en kort runda. Sällskapsspel inbjuder till skratt, samarbete och kreativt tänkande.

- Knytis: varför inte ta lunchen eller fikat till akt att lära känna varandras kulinariska kunskaper? Boka tid i veckan för en gemensam knytis, där alla tar med något gott som ni alla delar på!

 

Vilken jobb-hobby har ni eller vill utveckla?