Create your network!

april 16, 2019
Natalie Moradi

57098942_2034759080152074_7599370079611912192_n

Att nätverka är många gånger en nyckel till ett flertal nya och positiva infalls- och synvinklar. I sökandet av nya utmaningar eller sökandet av nya möjligheter för sig själv ger ett starkt nätverk oss en möjlighet att öppna vidare dörrar och vidare skapa oss en utveckling.

Vi kommer fokusera denna vecka på nätverkande, vad detta kan komma att ge oss samt tips på vart du kan söka dig till ett större och bredare nätverk – beroende på drivkrafter, mål och visioner för dig framöver.

 

Men hur startar man ett arbete med att utveckla och bredda sitt nätverk? Och hur vet jag vad jag behöver och kan gynnas av för personer i detta?

 

Vi startar med att se över vad som är viktigt för dig att ta reda på inför ditt närverkande, och punkterna som är viktiga att behandla är:

- Vem är det jag skulle må bra av/motiveras av/utvecklas av att lära känna och stärkas av`

- Var hittar jag den person eller de personer som jag önskar att komma i kontakt med? Gör jag det via specifika tillställningar eller hos specifika aktörer?

- Varför är dessa personer viktiga för mig på min resa och varför skulle de gynnas av att därtill få träffa och lära känna mig?

 

Stäm av dessa frågor och börja därefter med att se över en till två personer du önskar bredda ditt nätverk med – tänk på att alltid skapa och tänka kvalitativt gällande byggandet av nya relationer – på samma vis som alla andra relationer ska dessa vårdas och tas hand om över en längre tid!

 

Vem blir din nästa byggsten i ditt nätverk och vems byggsten blir du?