Att forma sig själv

juli 26, 2019
Natalie Moradi

Konsten att följa sin egen väg är en utmaning. Hur kan vi underlätta för oss i att veta att vår vision är den rätta och även det som vi ska hålla oss till?

Att coacha sig själv till att tro på och upptäcka vårt eget värde, våra styrkor och behov är viktigt för en positiv och balanserat inställning till oss och vår omvärld. Först då kan vi fatta de bästa besluten, beslut som får oss att känna oss fria och fyllda med den trygghet och självsäkerhet i att det vi gör är äkta.

…att tro på och upptäcka vårt eget värde, våra styrkor och behov är viktigt för en positiv och balanserat inställning till oss och vår omvärld.

 

 

I fredagens inlägg kommer vi därför att fokusera på processen med att forma sig själv, och hur vi kan stödja oss själva i att lita på våra instinkter i detta.

Nedan finner du fyra viktiga punkter att arbeta med:

1) Din idealbild: hur vill du vara i ditt eget ideal? Vad ska du förmedla och hur vill du bemöta omvärlden?

2) Kärlekszon: skapa din zon där du alltid måste älska dig och ditt. Du kan hitta den hemma hos dig, i naturen eller på en plats som fyller dig med positiva intryck och styrka. Ut och sök efter vart du finner din kärlekszon

3) “Här kommer JAG”: jobba med att eg dig utrymme i alla rum – vilka delar behöver du arbeta med för att tillåta dig ta plats? Finns det viss platser eller situationer som du behöver arbeta med extra – såsom din arbetsplats, din vänskapskrets eller din familj?

4) Behandla dig individuellt: intressera dig för vilka aktiviteter som intresserar dig och uppgifter som får dig att må bra  skapa din lista och ge plats åt dessa individuella aktiviteter och uppgifter veckovis, i lagom mängder!

 

 

Vilken/vilka delar behöver du arbeta med?