Go Friendzone!

januari 23, 2019
Natalie Moradi

 

bekanta_sig

Du behöver inte ha flyttat till en ny stad eller ett nytt land för att vilja lära känna nya människor!

 

Vi fortsätter på veckans tema “Intressen” med att se över vad nya vänner och bekantskaper kan göra för vår tillvaro – hur det kan gynna oss att helt enkelt “Go Friendzone”.

 

Att söka efter vidare bekantskaper som du kan dela intressen, samtal och idéer med är något som bidrar till utveckling, goda värderingar och nya infallsvinklar – för att inte tala om den inspiration och motivation som det ger oss att mötas av en ny karaktär!

 

Som barn kan det uppfattas enklare att skaffa nya bekantskaper och lära känna dem – vi frågar om de vill involvera sig i lek eller spel tillsammans med oss. Självklart går det att göra på samma sätt i vuxen ålder – vi behöver bara bjuda in till våra intressen på ett annat sätt.

 

 

Nedan följer ett antal tips för hur du kan skaffa dig nya vänner och bekantskaper:

Event – som nätverksträffar, föreläsningar eller öppna samtal inom olika områden. Event brukar ofta ha en anslutande sida eller grupp på Facebook, LinkedIn eller liknande plattformar – ett bra sätt att få kontakt med de personer som varit deltagande och som du gärna möter igen!

Grupper – online som offline. Deltar du i någon eller några grupper på nätet eller i real tid som består av roliga och spännande människor? Passa på att fråga om ett vidare möte, knutet till det ämne gruppen behandlar.

Appar – såsom GoFriendly (enbart för kvinnor), Panion eller Meetup. Registrera dig och påbörja din resa med att hitta nya vänner med liknande eller andra intressen som dig.

Dina områden – hur ser det ut i ditt område som du bor och/eller jobbar i? Finns det en granne eller arbetsgranne som du kan tänka dig ta upp kontakten med för en lunch, en fika i samband med tvätten eller pausen på jobbet? Stäm av och boka in en spännande träff!

 

Vem skulle du vilja lära känna?